4 jednostavna načina kako da vaši uposlenici vole raditi za vas

Stvaranje biznisa u moderno vrijeme se u mnogome razlikuje od stvaranja biznisa u doba kada svi nismo imali toliki pristup informacijama i pogled na kako stvari izgledaju kod drugih. Predstavljamo vam nekoliko načina kako da svoje uposlenike učinite sretnijim i produktivnijim na poslu i kako da se osjećaju dijelom ideje i zajednice koje čine vašu kompaniju:

Mislite o njihovim karijerama

Svaki radnik želi da zna da za njega postoji budućnost u kompaniji, zato je fokus na karijeru jako bitan. Počnite s time što ćete naporno raditi na stvaranju kvalitetne radne atmosfere na poslu. Uočite što prije one koji ovakva stanja narušavaju jer im je to ‘profesionalna deformacija’ i odstranite ih iz radne sredine. Mislite o svakom radniku i o tome kakva je njegova budućnost u firmi, odnosno ako ona postoji po vašem sudu i/ili prema onome što radnik trenutno pruža, onda imate potencijalno radnika zlata vrijednog.

Ohrabrujte učenje i čitanje

Na našim prostorima jako nepopularne aktivnosti, ali ovo je ono što vam treba. Definitivno! Dobra ideja je da svakog mjeseca radnicima osigurate sredstva za kupovinu knjiga, ili da im nabavite knjige po njihovoj želji ili da jednostavno imate sistem pomoću kojeg osiguravate takve aktivnosti i materijale svojim uposlenicima. Kasnije možete organizovati večere ili druženja sa uposlenicima gdje ćete raspravljati o novim naučenim idejama, trendovima, modelima i slično.

Promovišite zdravlje

Zdrav uposlenik je sretan i produktivan uposlenik a to vam je najveći interes. Sve više kompanije organizuje šetnje, planinarenja, kampovanje, dnevne zdrave aktivnosti, zdravu hranu za uposlenike, urede prilagođava zdravijem načinu rada. Potrudite se na ovom polju.

Pomozite im da doprinesu u svaka doba

Pitajte svoje uposlenike za ideje. Ne budite jedini govornik. Pustite ih da iznose svoja mišljenja i kritike otvoreno. Povežite se s njima kako bi se osjećali dijelom zajednice koju stvarate, ili popularnije – tima.

Prevedeno i prilagođeno sa Entrepreneur.com za Poduzetnik.ba.
Kopiranje bez dozvole nije dozvoljeno!

Trenutno nema komentara.

Komentirajte sadržaj?