Dobrodošli na Bosnia Agile Day 2019!

Vjerovatno ste ranije čuli za izraz agilni razvoj softvera ili skraćeno Agile, ali vas zanima detaljnije šta to tačno znači i koji su benefiti agile-a?

Ukratko, agilni razvoj softvera ili skraćeno Agile je skup okvira i metoda razvoja softvera na načelima iterativnog i inkrementalnog razvoja, gdje zahtjeve korisnika u rješenja implementiraju samoorganizirani, multifunkcionalni razvojni timovi.
Agile promovira adaptivno planiranje, razvoj u vremenski ograničenim iteracijama, potiče brz i fleksibilan odgovor na promijene i stalni feedback svih učesnika u razvoju kroz učestale inspect-and-adapt aktivnosti.
Bosnia Agile udruženje ove godine organizuje šestu po redu Bosnia Agile Day konferenciju na kojoj ćete saznati kako Agile može pomoći upravo Vašem biznisu ili Vašem mjestu u kompaniji.
Bosnia Agile posljednjih šest godina promoviše agilne metodologije u Bosni i Hercegovini, te dovode vrhunske svjetske, ali i domaće predavače. Iz godine u godinu sve veći broj IT stručnjaka koji žele da usvoje nova znanja i prakse posjećuje ovu konferenciju. Prošle godine je ovu konferenciju posjetilo 200 učesnika.

Šta je Bosnia Agile Day?

Riječ je o jednodnevnom događaju koji dovodi vodeće Agile stručnjake, praktičare i inovatore u Sarajevo 19. oktobra (subota) u hotel Europa.
Iskoristite priliku da učite od profesionalaca, upoznate ljude iz IT branše i steknete nove vještine.

Ostalo je još 2 mjeseca do konferencije, a imena predavača su već objavljena.
Keynote predavači ove godine su: Erich R. Bühler, autor knjige “Leading Exponential Change”, agile trener Jutta Eckstein i Maida Zahirovic Salom (Raiffeisen BANK dd BIH).
Zanimljiva i aktuelna predavanja su pripremili i Matthew Philip, Angel Diaz, Tiago Palhoto, Arjan de Jong i mnogi drugi.
Svi predavači: conference.agile.ba/en/speakers

Ulaznice možete nabaviti za 149 KM po osobi, a imate opciju i grupnih paketa koje možete pogledati na linku: conference.agile.ba/tickets

Sponzori i partneri konferencije:
Platinum sponzor: Authority Partners
Gold sponzori: Boris Gloger, Ministry of Porogramming, Softhouse i Zira;
Bronze sponzor: App Impact
Community Partneri: Agile ME, Agile Austria, Agile Serbia i Agile Online Summit
Media partneri: Monokl, Ekapija, poduzetnik.ba i Sarajevo Times

Sve informacije o konferenciji možete pronaći na conference.agile.ba