Hrković: Dođite u Moskvu da zajedno osvojimo rusko tržište bh. proizvodima!

Dođite u Moskvu, u Rusiju, da zajedno osvojimo to tržište bosankohercegovačkim proizvodima.

Ovim riječima obratio se Emir Hrković, biznismen iz Atlantic Grupe, Sarajlija koji već 32 godine živi i radi u Rusiji, na FMCG summitu održanom prošle sedmice u Sarajevu na kojem je ponudio platformu i svu potrebnu pomoć za bh. kompanije koje odluče da krenu u izvoz na rusko tržište, prenosi Indikator.ba.

On je odgovarao na pitanja kako razbiti strah od te moćne i velike zemlje i na koji način ući na to tržište, a dijelio je i savjete kroz prizmu iskustva Atlantic Grupe koja je sa svojim brendovima argeta, donat mg i drugim osvojila tržišta zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza.

– Imamo dobre uvjete za saradnju, ne treba biti straha. Mi smo jako dobro prihvaćeni u Rusiji, ja to mogu reći jer živim i radim u Rusiji 32 godine. Kroz platformu koju nudimo izbjeći ćete mnoge administrativne izazove. Ali, morat ćete izaći, morat ćete narušiti svoju komfornu zonu, jer će vam svi doći ovdje, već i dolaze i još će više dolaziti. Ono što mogu reći jeste da mogu nazvati prijatelje u Kijevu, Odesi, Minsku, Moskvi, Sank Petersburgu, Vladivostoku, Irkutsku, Dušanbeu, Alma Ati. Imamo i prijatelje u Viljnusu, Talinu…Ako ništa iskoristite to. Iskoristite te naše dobre odnose, a u Rusiji su dobri odnosi jako važni…