Još samo desetak dana do druge Shift Money konferencije

Drugo izdanje konferencije Shift Money koja će na jednom mjestu okupiti pripadnike FinTech industrije iz Hrvatske i svijeta održat će se 18. i 19. studenog 2019. godine u zagrebačkoj Laubi.

U fokusu konferencije bit će budućnost novca, što podrazumijeva sve promjene i trendove u industriji u kojoj su donedavno glavnu riječ vodile banke i druge klasične financijske institucije. Sada im sve češće konkuriraju telekomi, FinTech tvrtke i startupi, koji nude inovativne proizvode i usluge koji klijenta često stavljaju u povlašteni položaj i omogućuju mu jednostavnije i povoljnije iskustvo kupovine, vršenja transakcije, promjene valuta i sličnih radnji.

Banke u takvom okruženju pokušavaju održati korak i na izazove koji najčešće dolaze u obliku mobilnih i web aplikacija odgovaraju samostalno, suradnjom s postojećim ili pokretanjem vlastitih startupova. U cijeloj priči zanimljivo je i kakvu će ulogu s vremenom imati tržište kriptovaluta, za koje tek treba vidjeti hoće li i kada postati relevantno sredstvo plaćanja i značajnije konkurirati klasičnim fiat valutama poput kuna i eura.

Na Shift Money konferenciji očekuje se više od 1000 FinTech profesionalaca koji će kroz dva dana moći pratiti predavanja i panel rasprave o aktualnostima iz FinTech svijeta i posjetiti sajamski dio na kojem će se predstaviti 50-tak FinTech startupa, tvrtki, banaka i drugih igrača iz tog područja. Među predavačima i izlagačima očekuju se predstavnici svjetski poznatih brandova kao što su TranswerWise, Revolut i JP Morgan.

Shift Fintech Challenge

U sklopu konferencije i ove godine održat će se Shift Fintech Challenge – startup natjecanje, na kojem će deset izabranih FinTech startupova iz Hrvatske i inozemstva dobiti priliku predstaviti svoje projekte javnosti, mentorima i potencijalnim investitorima. Među njima će biti i predstavnici najpoznatijih fondova kao što su Techstars, 500startups, Plug and Play i Softbank.

Spomenuti startupi javnosti su relativno nepoznati, ali je realno očekivati da će najbolji među njima postati uspješni u godinama koji dolaze. U prilog tome govore imena kao što su Bellabeat, Oradian i Photomath. To su neki od startupa koji su svoj uspjeh započeli pobjedama na startup natjecanjima održanima u sklopu Shift Split konferencije istog organizatora, a danas imaju korisnike diljem svijeta. Kako se prvi Shift Money Startup Challenge održao prošle godine, lanjski pobjednik Fractal Labs još nije stigao ostvariti takav uspjeh, ali je i on na dobrom putu, s obzirom da je u međuvremenu dobio investiciju od Deloittea.

Ovogodišnji finalisti, startupi iz Hrvatske i inozemstva koji će nastupiti na Shift Money Startup Challengeu su: AI alat za donošenje investicijskih odluka – Pynk, financijska platforma za energetske zajednice – AMPnet, SaaS platforma za upravljanje digitalnim identitetom u realnom vremenu – IDENTYUM, alat za iznajmljivače i unajmljivače nekretnina, odnosno vlasnike i podstanare – WORIG, PayCek servis za plaćanje kriptovalutama tima Electrocoin, mjenjačnica – Valut, servis za upravljanje digitalnim identitetom – KnowMeNow. pružatelj blockchain usluga za tvrtke – Arkane, mobilna aplikacija koja olakšava suradnju klijenata i financijskih institucija – Evrotrust i bankarska aplikacija – sync.

„Startup Challenge je dio konferencije na koji smo najviše ponosni, jer kroz to natjecanje barem malo pomognemo zajednici, odnosno mladih startupima koji na njoj naprave dodatni korak na putu do uspjeha.“ – rekao je direktor konferencije Ivan Burazin.

Svi zainteresirani za sudjelovanje kotizaciju mogu kupiti na stranicama konferencije. Kako bi se to i očekivalo od FinTech konferencije, moguće ju je platiti na različite načine, pa tako i kriptovalutama.