Mir, ljubav i komunikacija: Weekend u duhu legendarnog Woodstocka

Pod sloganom “Mir, ljubav i komunikacija” i generalnim pokroviteljstvom Adris grupe, 12. Weekend Media Festival od 19. do 22. septembra u Rovinj donosi duh legendarnog Woodstocka. Najveći regionalni medijski festival ove će godine prirediti hommage nezaboravnom američkom glazbenom festivalu kroz rasprave o nikad zanimljivijoj i bržoj transformaciji medijske industrije i zalaganjem za slobodu odlučivanja.

Kako se društvo mijenjalo tih turbulentnih 60-ih godina prošlog stoljeća kada je Woodstock održan, tako se danas rapidno mijenja svijet medija i marketinga. Promjene su uzbudljivije nego ikada, pa upravo promatramo iznimno živu transformaciju medija.

“Netflix je potaknuo cijeli niz novih streaming servisa, proizvodnja kvalitetnog sadržaja je življa no ikad, a sport postaje gotovo jedini sadržaj koji zahtijeva live broadcast i time mu nevjerojatno raste cijena. Iako i dalje nezaustavljivo rastu, Facebook i Google su u defenzivi pred techclashom, Apple se uključuje u medijski svijet, agencije se ubrzano transformiraju, ali još nije sasvim jasno u što. I kroz ovaj Weekend ćemo nastaviti detaljno raspravljati o jednoj od najzanimljivijih transformacija jedne industrije u povijesti. Materijala imamo jako puno”, najavio je direktor programa festivala Nikola Vrdoljak.

Cijela decenija društvenih previranja i sveopćeg bunta kulminirala je upravo na Woodstocku. Gotovo pola miliona ljudi na blatnjavoj livadi, nestašica hrane i vode, zakrčene ceste, psihodelične droge. Međutim, on je u povijesti ipak ostao zapisan kao festival mira, ljubavi i glazbe koji je pokazao da je moguće mijenjati svijet.

“S obzirom na danas aktualne društvene teme u Hrvatskoj, na 50. godišnjicu Woodstocka više nego ikad nam treba osnovna poruka festivala: Peace & Love. Zato Weekend Media Festival u svom 12. izdanju duh Woodstocka prenosi u novi milenij te Weekend postaje festival mira, ljubavi i komunikacija”, objasnio je direktor festivala, Tomo Ricov.

Pripreme su u punom jeku. Early bird kotizacije već su u prodaji i do 1. maja mogu se kupiti po cijeni od 1.250 kuna + pdv. Ove godine, novost je Weekend paket koji omogućava rezervaciju smještaja i kotizaciju. Svi marketari svoje radove mogu prijaviti na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstavit će najvažnija regionalna digitalna nagrada SoMo Borac.

Osim po provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, najveći regionalni festival komunikacija poznat je i kao mjesto najbolje zabave. Ove godine donosi pomno osmišljen muzički program u duhu Woodstocka, iz vremena kad je muzika postala umjetnost i sredstvo otpora. “Vidimo se, kao i svake godine, u staroj Tvornici duhana u Rovinju”, pozvali su organizatori.