Na Sarajevo Business Forumu panel o ženskom liderstvu u razvoju društva

Ovogodišnji Sarajevo Business Forum, koji će biti održan 25. i 26. aprila u Sarajevu, upriličit će panel posvećen ulozi žena liderki u razvoju društva s ciljem da ukaže na sve veću i značajniju ulogu žena u razvoju društva te da se žene dodatno ohrabre za zauzimanje liderskih pozicija u kompanijama.

Na panelu će učestvovati uspješne poslovne žene iz regije i drugih evropskih zemalja te Bahreina, Južnoafričke Republike, Australije…

Moderatorica panela bit će predsjednica IEDC Poslovne škole Bled iz Slovenije prof. dr. Danica Purg, koja osim ove i brojnih drugih, obavlja i funkciju predsjednice Međunarodne organizacije za razvoj menadžmenta u dinamičnim društvima (CEEMAN).

Komoderatorica panela bit će izvršna direktorica i osnivačica poslovnog portala akta.ba Azra Atagić Ćatović, koja je 2014. godine proglašena najboljom poduzetnicom u BiH te sudjelovala u projektu “Poslovne žene kao liderke i uzor u BiH”.

Na panelu će, između ostalih, uučestvovati i potpredsjednica Društva poslovnih žena iz Bahreina Shaikha Mariam Bint Hamad Al Khalifa, ministrica za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću Ministara Bosne i Hercegovine Semiha Borovac te poduzetnica i počasna konzulica BiH u Novom Južnom Velsu u Australiji Đemila Talić Gabriel.

U izazovnom poslovnom okruženju kojeg odlikuju i kulturološke prepreke, osim sistemske podrške ženama u regionu, ali i šire, nedostaje i samopouzdanja da istraju u ostvarenju vlastitih biznis potencijala i postanu uticajnije.

Učesnice panela, koje su tokom svojih karijera nailazile na ove i slične izazove, prezentirat će svoja iskustva i najbolje prakse te tako pružiti dodatni podstrek ženama i podsjetiti na rastuću ulogu žena liderki u razvoju privrede i društva u cjelini, saopćili su organizatori.