Poslovni forum ‘Dani poduzetništva žena’ okupi oko 200 poduzetnica

Udruženje poslovnih žena u BiH 24. aprila u Sarajevu organizuje poslovni forum “Dani poduzetništva žena” koja svake godine okupi oko 200 poduzetnica iz BiH i regiona, menadžerice, direktorice, ali i donosioce odluka sa svih nivoa, od lokalne zajednice do državnog nivoa, kao i vladin i nevladin sektor, predstavnike EU i drugih međunarodnih diplomatskih i nevladinih predstavništava.

Pored toga, bit će upriličeni i B2B sastanci učesnika koji dolaze iz cijele BiH i regiona, odnosno Turske, Austrije, što i ovogodišnje „Dane poduzetništva žena“ čini najvećim poslovnim forumom poslije Sarajevo Business Foruma.

Kako je to bilo i prethodnih i ove godine Udruženje poslovnih žena u BiH pozvalo je vrhunske stručnjake i najviše predstavnike bh. vlada i stranih delegacija koji donose odluke i raspolažu činjenicama koje su od važnosti za poduzetništvo, posebno za poduzetništvo žena.

Tako će učesnice i učesnici Dana ženskog poduzetništva ovaj put imati priliku da u okviru panela posvećenog podršci lokalne zajednice ženskom poduzetništvu razgovaraju i sa Larsom-Gunnarom Wigemarkom, specijalnim predstavnikom EU u BiH, te saznaju i razgovaraju o napretku naše zemlje u ovoj oblasti te onome što EU čini kako bi se dostigli njeni standardi.

Pored Wigemarka, svoja iskustva podjelit će i drugi na ovom veoma bitnom panelu za razvoj privrede u našoj zemlji. Ana Šebek, iz Asocijacije poslovnih žena Crne Gore, Huriye Serter, predsjednica Udruženja poslovnih žena IZIKAD Izmir iz Turske te Nadina Gradaščević, potpredsjednica udruženja “Business Women of Bosnia and Herzegovina” iz Austrije govorit će o dostignućima poduzetnica u ovim zemljama, ali i zakonskim riješenjima zemalja iz kojih dolaze, a koja se tiču poduzetništva žena.

Razmjena iskustva, razgovori o bitnim segmentima poduzetništva te uspostava saradnje, osnovni su ciljevi „Dana poduzetništva žena“.

„Dani poduzetništva žena 2018“ održavaju se pod pokroviteljstvom predsjedateljice Doma naroda Parlamenta FBiH, saopćeno je iz Udruženja poslovnih žena u BiH.