Predavanja globalnih lidera tokom SDG poslovne sedmice biće dostupna svima

UNDP u Bosni i Hercegovini uz podršku Vlade Švedske organizuje SDG (Sustainable Development Goals – Ciljevi održivog razvoja) Business Week 2019. Tokom sedmice posvećene Ciljevima održivog razvoja posebno mjesto zauzimaju predavanja lidera u ovoj oblasti, koji će se obratiti bosanskohercegovačkoj publici na lokacijama u Sarajevu, te uživo putem video prenosa na društvenim mrežama, kako bi se razumjela izuzetno važna uloga privatnog i javnog sektora, ali i svih pojedinaca u ostvarivanju globalnih ciljeva.

Predstavnici medija se pozivaju da prisustvuju predavanjima koja se održavaju u ponedjeljak, utorak i srijedu, 10., 11. i 12. juna 2019. godine, na teme:

Business 2030 – Održivi razvoj kao poslovna prilika,
Planet 2030 – Profit uz smanjenje utroška resursa,
Poslovi 2030 – Radna snaga budućnosti.
Lista osoba koje će prezentovati svoja iskustva i znanja, i biti dostupni medijima za izjave.

U ponedjeljak, 10. juna 2019. godine u 12 sati u Amfiteatru “Centrotrans”, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu + LIVE STREAMING govoriće:

Maja Hadžiselimović, MRK Systeme GmbH

Aida Hadžalić, Nordic West Office

Tereza Dohnalova, MIWA

U utorak, 11. juna 2019. godine u 12 sati na istom mjestu izjave davaće:

Ceco Gaković, CityOS

Zlatan Tuce, ROCHE Germany

Aleksandar Hangimana, ManpowerGroup Serbia

Wiltrud Weidinger i Rolf Gollob, University of Zurich

I u srijedu, 12. juna 2019. godine u 12:30 h u Zgradi UN-a, Zmaja od Bosne bb, Sarajevo + LIVE STREAMING dostupni za medije biće:

Hamdija Jusufagić, CEO, System Verification

Aida Hadžalić, Partner & Director, Nordic West Office

Bengt Gustavsson, CEO, Softhouse Consulting Sweden

Dino Ibrahimović, Managing Director, Infobip

Biografije svih govornika, možete pronaći na linku zamisli2030.ba

Live stream predavanja možete pratiti putem www.facebook.com/zamisli2030/

Za sve one koji nisu u mogućnosti uživo prisustvovati predavanjima, UNDP organizuje besplatne webinare tokom SDG Business Week-a. Poziv za webinare – live streaming&chat u realnom vremenom upućen je svim zainteresiranim stranama u Bosni i Hercegovini i regionu. Live stream će biti emitovan i u poslovnim školama u Bosni i Hercegovini (Ekonomski fakulteti u Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru). Studenti, ali i svi koji budu pratili webinare će moći aktivno sudjelovati i postavljati pitanja prezentatorima/predavačima.

Prvi SDG Business Week u Bosni i Hercegovini realizuje UNDP u Bosni i Hercegovini, uz podršku Vlade Švedske i medijskih partnera N1, Oslobođenja, Poslovnih novina, portala bljesak.info, capital.ba, mondo.ba, ba.ekapija.com, frontal.ba, te Otvorene mreže i SCC-a.