Sjednica Organizacionog odbora za izbor evropskih najmenadžera godine

Organizacioni odbor za izbor evropskih najmenadžera godine na proširenoj sjednici sutra u Sarajevu razgovarat će o pripremama za organizaciju ceremonije dodjele 38. po redu nagrade 5. jula u Sarajevu uz sudjelovanje predstavnika više od dvadeset evropskih država.

Inače, dosad je ovu prestižnu nagradu primilo oko 500 uspješnih evropskih i bh. menadžera i zaslužnih ličnosti. Najviše nagrada, ukupno oko 350, pripalo je menadžerima i vlasnicima biznisa iz biznisa za razvoj kompanija, jačanje ekonomije, tehnološka dostignuća, za zapošljavanje i investicije. Tako je nagradu ,,Evropska ličnost godine’’ dosad primilo 15 predsjednika država i vlada, 20 ministara, 25 načelnika i gradonačelnika, te 40 ljudi iz oblasti nauke i 50 za oblast sporta, kulture i umjetnosti.

– Ponosni smo da decenijama afirmišemo pobjedu dobra nad zlom, da zvijezdama u biznisu, nauci, sportu, kulturi i politici kažemo da su istinske zvijezde. Mi promovišemo kreativne, sposobne, hrabre ljude koji žele i grade bolju budućnost ne samo za sebe i svoju porodicu, nego i za svoje firme, društvenu zajednicu, državu i region – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije.