Srbija zemlja partner mostarskom sajmu privrede

Nastup kompanija iz Srbije na 21. međunarodnom sajmu privrede u Mostaru prilika je da privrednici iz te države učvrste postojeću saradnju i dogovore nove poslove i kooperacije sa partnerima iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja, poručuju iz Privredne komore Srbije.

Najavljuju da će od 11. do 14. aprila svoje proizvode i usluge na ovom, značajnom sajmu, predstaviti oko 60 kompanija iz Srbije.

– Srbiju ovoga puta predstavljaju uglavnom velike i srednje kompanije privatnog i javnog sektora, značajni izvoznici u oko stotinu zemalja regiona i svijeta, od kojih neke posluju na više od 60 tržišta. Među izlagačima su i manje brzorastuće pouzdane firme koje imaju oformljenu ozbiljnu i kvalitetnu ponudu koja se već probija u regionu. Većina ih je već poznata bh. partnerima i izlagačima iz drugih zemalja – rekao je predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Najavio je da će Srbija, kao zemlja partner, organizovati veliki broj kulturno-umjetničkih, zabavnih i turističko-gastronomskih događaja.

Sa velikim brojem izlagača, sajam predstavlja najveću i najznačajniju poslovnu izložbu u Bosni i Hercegovini. Na izložbenom prostoru od 30.000 kvadratnih metara okupit će se predstavnici privreda i kompanija iz više od 20 zemalja. Sajam će otvoriti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.