U programu podrške mladima u BiH 500 učesnika iz 10 gradova

Program Coca Cola podrške mladima počeo je danas s ciljem osnaživanja mladih, a ove godine će biti realiziran u deset gradova u Bosni i Hercegovini.

Radionice će biti održane u period od marta do septembra, a osmišljene su da prepoznaju, razvijaju, osnažuju i motiviraju mlade na uspjeh kako bi bili konkurentniji na tržištu rada.

Projekt je namijenjen mladima od 18 do 30 godina, s fokusom na nezaposlene koji su završili školovanje, kojima će program pomoći u stjecanju znanja i vještina i omogućiti im bolje kompetencije na tržištu, prenosi Fena.

Kako je kazao direktor prodaje Coca Cole BiH Darko Šaravanja, program će u ovoj godini proći 500 mladih iz BiH.

– Gradovi u kojima će mladi sudjelovati u radionicama su: Sarajevo, Tuzla, Bihać, Zenica, Banja Luka, Mostar, Livno, Trebinje i Istočno Sarajevo. Cilj radionica je da potaknemo mlade da se educiraju što više prije zaposlenja, jer ih želimo učiniti konkurentnijim na tržištu rada – kazao je Šaravanja.

Predavačica životnih vještina Bojana Blažević kazala je da je cilj nezaposlenim pojedincima, motiviranim da nauče kako da se istaknu na tržištu rada.

– Kroz ovaj program omogućeno je učenje životnih i poslovnih vještina neophodnih za zapošljavanje i bolje pozicioniranje na tržištu rada. Kroz program će biti obrađene teme kao što su samorazumijevanje i samorazvoj, interakcija i umrežavanje, upravljanje projektima, komunikacija, efikasno upravljanje vremenom, poslovno planiranje, pregovaračke vjestine, finansijska pismenost, te prodajne vještine – istakla je Blažević.

Svi mladi koji uđu u program dobijaju potvrdu o završenoj obuci koju mogu priložiti uz CV prilikom apliciranja za posao.