Sedma Sarajevo Unlimited konferencija održat će se 29. septembra 2022. godine u hotelu Holliday, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Konferencija će se uživo prenositi putem MYTV platforme. Institucije, predstavnici međunarodnih i domaćih kompanija, organizacija i mladi kroz glavnu temu konferencije 7. Sarajevo Unlimiteda “Smart-up developments” će predstaviti uspješne modele poslovanja, pozitivne prakse, podijeliti iskustva na međunarodnom i regionalnom nivou, iz različitih oblasti ujedinjeni između inovacija, tehnologija i poduzetništva.

“Konferenciji prethodi Gala ceremonija otvaranja, 28. septembra, gdje će sjajni mladi ljudi uz predstavnike sponzora, institucija i partnera, umjesto tradicionalnih obraćanja, na inovativan način dati nam odgovor na pitanje: ‘Da li postoji saradnja između mladih i tržišnihlidera/institucija u njima srodnoj oblasti?’ Cilj nam je pokazati da glavni akteri ipak prepoznaju potencijal mladih, da itekako postoji prostor za napredak, ali ćemo uvidjeti i na koji način je moguće ostvariti isti. Uspjevamo spojiti mlade ljude sa Vladinim i privrednim sektorom, te kompanijama – pružiti im nove prilike i povećati njihovu zapošljivost”, navode organizatori.

“Sedam godina, za redom, kroz Forum spajamo zemlje regiona, uz značajno jačanje regionalnih saradnji, što već i samo po sebi privlači i unapređuje investicije. 29.09. u Sarajevu okupljamo eksperte koji će predstaviti svoje iskustvo i znanje iz brojnih oblasti ujedinjeni oko glavne teme”, dodali su.

Sedmi Sarajevo Unlimited stavlja u fokus digitalizaciju kroz inovacije na gotovo svim poljima. Sjajni paneli koji će biti predstavljeni na dan konferencije su: Digitalni Izazov: Poduzetništvo, ITourism, Realizacija inovacija – uz BH TechLab platformu, Digitalizacija Društva: Tehnološke Prekretnice, Adaptacija uma kroz digitalizaciju, AGILE tehnologija, kao i Zaštita prava domaćih muzičkih autora.

“Naš dugogodišnji partner, Vlada Kantona Sarajevo, daje značajan doprinos realizaciji 7. izdanja ovog Foruma, uz podršku i partnerstvo i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Ponosni smo da su naši ovogodišnji partneri i BH Telecom, Huawei, EU Delegacija, GIZ, AMUS, Friedrich Neumann Foundation, Nestle, Glovo, Vijeće stranih investitora i Investicijska fondacija Impakt”, dodali su.

Jasno je da jednu od vodilja upravo predstavlja želju da generacije koje dolaze ostanu u svojoj zemlji i stvaraju na sopstvenom terenu, a ne samo da bivaju pasivni korisnici tehnologije i posmatrači procesa digitalizacije, već aktivni graditelji poduzetničkog duha i novog snažnijeg tkiva naše ekonomije.

Registracije za konferenciju Foruma će biti uskoro otvorene i pozivaju javnost da iskoriste priliku jer prisustvo 7. Sarajevo Unlimited konferenciji znači priliku za upoznavanjem sa svjetskim i domaćim, sjajnim, uspješnim praksama i iskustvima, idejama i novim poslovnim modelima iz vrlo važnih oblasti u dobu digitalne tansformacije.

Sve važne informacije će biti dostupne i putem zvanične web stranice www.weareunlimited.ba.