Nakon što je petak na najluđem Weekendu u godini završio spektakularnim nastupom najveće regionalne zvijezde Konstrakte i Zemlja Gruva te ekskluzivnom premijeru nove HRT-ove dramske serije „Metropolitanci“, nastavak bogatog subotnjeg programa donosi niz aktualnih tema poput ženskih prava, kulture otkazivanja, fake newsa, digitalne revolucije, a završava nastupom Vojka V.

U doba kada je medijska pažnja svedena na utrku od sto metara oni već godinama trče televizijske maratone i opstaju na nemirnom televizijskom nebu. Aleksandar Stanković (HRT), Zoran Šprajc (RTL), Olivera Kovačević (RTS), Božo Sušec, TV komentator uz moderatora Marija Petrovića, suosnivača Millenium promocije i vlasnika Edward Bernays University Collegea, složili su se da televizijski program neće izumrijeti, ali da će se pratiti na drugačiji način, zahvaljujući razvojem tehnologije i dolaskom mlađih generacija. Upozorili su na izgubljenu vjerodostojnost u televizijskom programu, zbog čega se mora hitno raditi na snalaženju mladih u gomili fake newsa.

Upravo relevantnost i točnost činjenica bila je ključna tema panela “Smrt činjenica” na kojemu su sudjelovali Ognian Zlatev, voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj te Ksenija Kardum (NOVA TV), Marijana Grbeša (FPZG) i Dražen Klarić (Večernji list). Istaknuto je kako se medijski prostor i diskurs mijenjaju, dijelom zbog brojnih geopolitičkih previranja, a dijelom i zbog naglog i snažnog razvoja alternativnih medijskih i društvenih, primarno digitalnih kanala, zbog čega je važno da mediji zadrže objektivnost i mogućnost kritičkog mišljenja te daju doprinos i ponovno uzdignu činjenice iz mračnih i neprovjerenih kutaka medijskog prostora u prvi plan.

„Istina je, kultura otkazivanja je zarazna, i još bitnije, neizlječiva bolest!“, tako je Zoran Kurelić, redoviti sveučilišni profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, odgovorio na pitanje u nazivu njegovog predavanja „Je li kultura otkazivanja zarazna bolest?“. U isto su se vrijeme Ivana Paradžiković, Vanja Jurić te Aleksandra Dilevska Simova na panelu “Vodimo li ponovno bitke naših baka?“ složile da se u društvu puno razgovara o ravnopravnosti, ali da to ne znači imati pravo glasa, već je ključ primijeniti tu
ravnopravnost u praksi.

U nastavku današnjeg programa Jelena Đoković, suosnivačica i globalna direktorica Novak Đoković Fondacije otkriva Idi Prester jesu li mediji i humanitarni rad na istoj strani te kako najbolje plasirati takve vijesti u medije. Također, bit će otkriveni i pobjednici domaćeg Food Tech start-up natjecanja u organizaciji Infobipa, Maistre i Peperminta, koje je započelo na Weekend Food Festivalu u svibnju, čemu će prethoditi razgovor Michaela Seldena, CEO-a atraktivne američke food tech kompanije Finless Food i Nikole Pavešića iz Infobipa. Današnji program završiti će uz jednu od najvećih zvijezda domaće hip hop scene Vojka V., koji će publiku razbuditi i zabaviti dobro znanim hitovima kao što su Ne može i Kako to, a nakon njega na scenu stižu i novosadski bend Gift i DJ Rea.