Treći “IT Reboot” u Travnik ove godine dovodi regionalno popularne IT stručnjake, Reboot, TikTok i Instagram izazove te nagradni fond do 15.000 KM.

Nakon dva uspješno realizirana sajma informacijskih tehnologija, Općina Travnik u saradnji sa Centrom za edukaciju mladih, organizira i treći “IT Reboot vol. 3.0” u Travniku. Sajam se pod pokroviteljstvom BH Telecoma i Vlade SBK održava u Srednjoškolskom centru “Travnik” u periodu od 15. do 17. novembra, ove godine. Kako je istakao predsjednik Organizacijskog odbora prvog sajma informacijskih tehnologija ovog tipa u BiH Faris Hafizadić za Klix.ba, IT Reboot se organizira s ciljem kreiranja preduslova za razvoj IT industrije ne samo u Travniku, već i u cijeloj BiH.

“Travnik je grad koji sredinom novembra okupiti brojne stručnjake iz različitih društvenih oblasti, a posebno one iz IT sektora. Općina Travnik, organiziranjem ovakvih susreta, ima namjeru kreirati i kontinuirano unapređivati podsticajno okruženje za IT kompanije i poduzetnike u Travniku, posebno za mlade koji su ogroman potencijal za IT industriju”, kazao je Hafizadić.

Kako su kazali organizatori, prošlogodišnja IT Reboot konferencija okupila je brojne stručnjake iz različitih sfera IT industrije, a za ovu godinu najavljuju vrhunska predavanja regionalno poznatih stručnjaka koji će predstaviti svoja iskustva iz IT poduzetništva kao i svoj put ka uspjehu.

Ovogodišnji Sajam će moderirati vodeći stručnjak u oblasti IT poduzetništva Edin Mehić i popularna bh. novinarka Emela Burdžović. Treće izdanje IT Reboota u Travnik donosi i konferenciju, interaktivne panel diskusije, predavanja lidera u IT industriji, expo i gaming zonu, Kids Reboot corner te Reboot challenge, TikTok i Instagram izazove za koje je osiguran nagradni fond u iznosu do 15.000 KM.

Hafizadić je istaknuo da IT Reboot ove godine promiče poduzetništvo žena, kao i da će posjetitelji u Travniku imati priliku upoznati uspješne bh. poduzetnice. Dodao je i da je, s obzirom da živimo u digitalnom dobu u kojem umjetna inteligencija igra ključnu ulogu u transformaciji naših života i poslovanja, također jedna panel diskusija posvećena različitim aspektima primjene umjetne inteligencije.

Neka od regionalno uticajnijih imena u svijetu informacionih tehnologija i ekonomije će se pojaviti kao govornici na IT Reboot.vol3.0. Svoje priče, između ostalih ispričat će Emina Ganić, Nemanja Antić, Svetlana Cenić te brojni drugi vrhunski predavači. Kako je poručio direktor Sajma Nedim Pripoljac, namjera organizatora je da se novi trendovi iz tehnološkog i digitalnog napretka detaljnije objasne i približe mladima. Dodao je i da će Reboot Challenge donijeti revolucionarne ideje i digitalna rješenja koja će razviti mladi IT početnici. “I ove godine kroz jedinstven IT Reboot sajam – centar edukacije, inspiracije i umrežavanja i brojne zanimljive i korisne sadržaje, posjetitelji će imati priliku zaroniti u svijet tehnologije i digitalnih inovacija”, kazao je Pripoljac.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović je kazao da IT Reboot predstavlja izvrsnu priliku da se mladi ljudi motivišu da istražuju IT svijet, razmišljaju izvan okvira i kreiraju funkcionalna rješenja kojima će olakšati i unaprijediti odvijanje različitih procesa u svojoj okolini. “Ovo je prilika za razvijanje timskog duha, učenje i razmjenu znanja, umrežavanje, otkrivanje vrijednosti i benefite IT industrije, a timovi koji budu kreirali najbolja IT rješenja osvojit će i vrijedne nagrade”, između ostalog kazao je Dautović. Organizatori poručuju entuzijastima, profesionalcima u IT industriji i svim zainteresiranim koji žele vidjeti šta nam budućnost donosi, da je IT Reboot događaj koji ne smiju propustiti jer će svojim kvalitetnim sadržajima, zasigurno približiti nove horizonte tehnoloških inovacija. Kompletan program, prijavu za Reboot challange, TikTok i Instagram izazove i sve potrebne informacije o IT Reboot vol.3.0 sajmu možete pronaći na Facebook i Web stranici www.itreboot.ba.