Najveći regionalni festival – Weekend Media Festival – od samih početaka prati trendove i aktualnosti te će ove godine, osim medijske, marketinške, komunikacijske i HR industrije, u staroj Tvornici duhana Rovinj okupiti i najjača imena regionalne i svjetske zajednice koja razvija alate temeljene na umjetnoj inteligenciji.

U svijetu u kojem se umjetna inteligencija već infiltrirala gotovo u svaki segment poslovanja, AI Weekend će od 19. do 22. rujna biti jedan od prvih takvih festivala koji povezuje AI zajednicu s poslovnim i medijskim svijetom.

ricov-2024-wmf
Tomo Ricov / Foto: makvej

“Weekend Media Festival od svog prvog izdanja izlazi iz okvira, svake godine raste i širi se u nova područja. Trudimo se predvoditi trendove, pa ćemo na Weekendu.17, osim  HR.Weekenda i profesionalaca iz sektora ljudskih potencijala, koji će ujesen imati svoje drugo izdanje, ugostiti i domaću i svjetsku zajednicu vezanu uz AI. Već smo prošle godine otvorili brojne teme vezane uz promjene koje nam je u poslovanju donijela umjetna inteligencija, ali s obzirom na to da mnogi revoluciju koja se trenutno događa u tech svijetu, uspoređuju s onom koju je napravila pojava interneta, uvjereni smo da te teme zaslužuju poseban festival”, objasnio je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala i agencije Pepermint.

AI Weekend održat će se u isto vrijeme i na istome mjestu, ali s posebnim predavačima iz cijele Europe i Amerike i temama koje će problematizirati sve promjene koje nam je umjetna inteligencija donijela i koje će tek donijeti. Ideja je povezati sve stručnjake na jednome mjestu u idiličnom Rovinju u zadnjem vikendu rujna, koji je već prepoznat kao najbolje mjesto za networking, razmjenu poslovnih ideja i zabavu u regiji.

martina-silov-wmf
Martina Silov / Foto: makvej

“AI zajednica u Hrvatskoj oduševljena je što ćemo biti dio Weekenda.17 i imati priliku proširiti znanje i poznanstva i s drugim industrijama. Umjetna inteligencija toliko prožima suvremeni svijet da ne postoji industrija koju AI nije dotakla ili će tek dotaknuti, pa je spoj medijske i marketinške industrije s IT profesionalcima bio neminovan. Hrvatska se već u tehnološkom sektoru po broju jednoroga dokazala kao jedna od moćnijih tech scena s obzirom na broj stanovnika, a ovim festivalom želimo Hrvatsku staviti na mapu svjetskih tech konferencija. Weekend.17 idealno je mjesto za razmjenu svih informacija, znanja i ideja te povezivanje svjetske tehnološke scene s regionalnim poslovnim svijetom”, tvrdi Martina Silov, predsjednica CroAI udruge u Hrvatskoj i direktorica AI Weekenda.

Weekend obitelj tako se proširila na još jednog člana, uz HR.Weekend koji je prošle godine u Rovinju oduševio pripadnike brzorastuće industrije ljudskih potencijala i otvorio brojna važna pitanja među HR profesionalcima, poslodavcima i tvrtkama, kao i među svima koji su zainteresirani za razvoj i primjenu inovativnih strategija u upravljanju ljudskim potencijalima.

daniel-ackermann-wmf
Danie Ackermann / Foto: makvej

“Prvi HR. Weekend bio je toliko uspješan da već za drugi pripremamo brojne novosti, poput još jedne dvorane u kojoj će predavanja imati neki od najvećih svjetskih stručnjaka iz područja HR-a koji danas više nije ‘kadrovska’ tema, već jedan od najvažnijih stupova svake kompanije. Tako je i nastala ideja HR.Weekenda, festivala koji je više od konferencije, s brojnim panelima i predavanjima na kojima će sudjelovati svi najbitniji akteri ove industrije, ali i onim važnim “weekend” doživljajem – druženjem, networkingom i dobrom zabavom. Uz to, svi posjetitelji HR.Weekenda moći će sudjelovati u programu Weekend Media Festivala, AI Weekenda i obrnuto, čime ćemo sve sudionike integrirati, a ne izolirati, što nam je bio cilj od prvog dana”, izjavio je Daniel Ackermann, direktor HR.Weekenda.

weekend-atmosfera
Weekend Media Festival 2023 – Tulum velikog Perice

Već sada je očito, Weekend.17 bit će najveći i najspektakularniji dosad. Ulaznice za HR.Weekend možete pronaći ovdje kao i zapratiti sve novosti na FBIG i Linkedin kanalima. Sve informacije o AI Weekendu možete pronaći ovdje, a više informacija pronađite na FBIG i Linkedin kanalima.